جراحی بینی یکی از رایجترین و پرطرفدارترین عملهای زیبایی است که در سالهای اخیر با پیشرفت تکنولوژی، روشهای جدید و کمتهاجمی برای انجام آن به کار گرفته شده است. یکی از این روشها، جراحی بینی به روش پیزوالکتریک است که بدون درد و ورم انجام میشود و دارای مزایای متعددی است. در این مقاله، به بررسی مراحل و مزایای جراحی بینی پیزوالکتریک پرداخته و سوالات متداول مرتبط با این روش را پاسخ میدهیم.
جراحی بینی پیزوالکتریک یک تکنیک نوین و پیشرفته است که با استفاده از امواج فراصوتی انجام میشود. این روش، برخلاف روشهای سنتی که نیاز به شکستن استخوان بینی دارند، بدون آسیب به بافتهای اطراف و با دقت بالا عمل میکند. این تکنولوژی موجب کاهش درد، ورم و کبودی پس از عمل میشود و دوره نقاهت کوتاهتری دارد.
رینوپلاستی اولتراسونیک کمی متفاوت از جراحی بینی سنتی است زیرا جراح شما مجبور است پوست بینی را به طور گستردهتری برای تناسب با دستگاه برش بزند. همچنین این دستگاه فقط در عمل های جراحی بینی باز قابل استفاده است. در روشهای جراحی بینی باز نیاز به برشهای خارجی پوست برای نمایان شدن ساختارهای بینی است.
ابزارهای پیزوالکتریک (PEI) این توانایی را دارند که به طور انتخابی بر روی استخوانها و یا غضروف سخت، بدون آسیب رساندن به بافتهای نرم مانند پوست، مخاط و غضروفهای سست مانند غضروفهای جانبی فوقانی و غضروفهای جانبی تحتانی، عمل کنند. نکته مهم این است که خطوط شکستگی ایجاد شده توسط PEI بسیار دقیق هستند و خطر انتشار خطوط شکستگی به نواحی دیگر را که در ابزارهای جراحی بینی سنتی با آن مواجه میشوند، از بین میبرند.
تئوری این است که با ترومای کمتر اطراف بینی، میزان خونریزی جراحی، کبودی پس از جراحی، تورم و درد ناشی از عمل جراحی بینی کاهش مییابد و در عین حال نتیجه زیبا و دقیق تری ایجاد میشود. این به نوبه خود باید منجر به نیاز کمتر به جراحی ترمیمی شود. در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد افراد به دنبال جراحی بینی ترمیمی هستند که با استفاده از این فناوری میتوان این تقاضا را کاهش داد.
این روش در اروپا و ترکیه رواج دارد و البته FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) این دستگاه را برای استفاده در نوامبر 2017 تأیید کرد. اگرچه جراحان پلاستیک در حال حاضر از این روش را استفاده میکنند اما انتظار میرود این روش همه گیر و گستردهتر شود.
در مرحله اول، بیمار با پزشک متخصص مشاورت کرده و انتظارات خود از جراحی را مطرح میکند. پزشک با بررسی ساختار بینی و چهره بیمار، برنامه جراحی و روش مناسب را تعیین میکند.
پیش از جراحی، بیمار باید آزمایشهای لازم را انجام دهد و دستورات پزشک را در مورد مصرف داروها، رژیم غذایی و موارد دیگر رعایت کند.
در روز جراحی، بیمار تحت بیهوشی قرار میگیرد. سپس پزشک با استفاده از دستگاه پیزوالکتریک، برشهای لازم را ایجاد کرده و تغییرات مورد نظر را اعمال میکند. این دستگاه با استفاده از امواج فراصوتی، استخوانها و بافتهای بینی را با دقت بالا تراش میدهد بدون اینکه آسیب به بافتهای نرم وارد کند.
پس از جراحی، بیمار باید دستورالعملهای پزشک را به دقت رعایت کند تا بهبودی سریعتر و بدون عوارضی داشته باشد. مراقبتهای پس از جراحی شامل مصرف داروهای تجویز شده، استفاده از کمپرس سرد و جلوگیری از فعالیتهای سنگین است.
در فرآیندهای مدلسازی استخوان، مانند برداشتن قوز بینی، استئوتومی و تثبیت استخوانی، ابزار پیزوالکتریک نسبت به ابزارهای سنتی، برتر شناخته شدند. با این روش خونریزی حین عمل کاهش مییابد که منجر به کاهش تورم و کبودی صورت هم میشود. ارزیابی درد پس از عمل نشان داد که دو سوم بیماران هیچ دردی را تجربه نکردند یا فقط درد خفیف داشتند.
مخالفان روشهای رینوپلاستی باز به افزایش تورم و زخم در نوک بینی به دنبال ایجاد برش باز در کلوملای بینی اشاره میکنند. اما با پیشرفتهای آینده در فناوری اولتراسونیک امکان انجام عمل را برای بیمارانی که میخواهند رینوپلاستی بسته داشته باشند، فراهم میشود.
یک کاندید ایده آل برای رینوپلاستی به روش پیزوالکتریک میخواهد استخوان بینی خود را به طور دقیق بتراشد، قوز پشتی یا بی نظمیهای استخوانی روی پل بینی را حذف کند و یا هرم بینی را تغییر دهد. این کار را میتوان با دقت و ظرافت با استفاده از فناوری پیشرفته پیزوالکتریک به دست آورد. کاندید ایدهآل برای جراحی بینی پیزوالکتریک، فردی است که به دنبال بهبودهای زیبایی یا عملکردی در بینی خود میباشد. این بهبودها میتواند شامل اصلاح عدم تقارن بینی یا مشکلات تنفسی باشد. این افراد باید در سلامت کلی خوبی باشند، انتظارات واقعبینانهای از نتیجه جراحی داشته باشند و مشاوره اولیه با یک جراح دارای بورد دوگانه را انجام داده باشند.
جراحی بینی به روش پیزوالکتریک با کاهش درد، ورم و کبودی و همچنین دوره نقاهت کوتاهتر، یک انتخاب عالی برای افرادی است که به دنبال جراحی بینی با کمترین عوارض و بهترین نتایج هستند. نتایج نشان میدهد که ابزارهای پیزوالکتریک امکان یک عمل ایمن و بسیار دقیق را فراهم میکنند. توسعه بیشتر قطعات جراحی، مراحل جراحی جدیدی را ممکن کرده و استفاده از آن را تسهیل خواهد کرد. با رعایت دستورالعملهای پزشک و مراقبتهای لازم، میتوانید تجربهای موفق و رضایتبخش از این جراحی داشته باشید.
دکتر سارا ارژنگ، متخصص گوش و حلق و بینی در تهران، جراحی بینی به روش پیزوالکتریک را انجام میدهند. این روش نوین به دلیل کاهش درد و تورم پس از جراحی مورد توجه قرار گرفته است. بیماران میتوانند با مراجعه به مطب دکتر ارژنگ، تجربهای بدون درد و تورم از جراحی بینی داشته باشند و نتایج مطلوبی را به دست آورند.